Pitkäjousi

Jousiammunta

Kilpailu etenee pudotuspelinä, missä ammutaan pyöreään maaliin. Jokaisen ampumakierroksen jälkeen pelistä pudotetaan pois yksi tai useampia nuolia, jotka ovat kauimpana maalitaulun keskipisteestä. Kilpailun alkaessa jokaisella osallistujalla on neljä nuolta, mutta vähitellen sekä nuolten että osallistujien määrä vähenee, kunnes voittaja on selvillä.

Kilpailuun osallistuvilla tulee olla omat välineet, jotka noudattavat KKJ:n sääntöjä.

  1. Jousi on luonnonmateriaalia (puu, sarvi, luu, jänne). Nahalla päällystetyt lasikuitujouset eivät käy. Muotoilun täytyy olla perinteinen, eli ei kantavaa nuolihyllyä. Nuoli lepää ammuttaessa käden päällä. Laukaisulaitteen tai muiden ammuntaa helpottavien välineiden käyttö ei ole sallittua. Jousenjänne saa olla tekokuitua, liiman ja viimeistelyaineiden laatu on vapaa.
  2. Nuoli on puuta tai ruokoa. Muovinokit eivät ole sallittuja. Sulitus on luonnonsulkaa tai muita luonnonmateriaaleja. Kärjen tulee olla kartiomainen taulu- tai kenttäkärki. Ei leikkaavia metsästyskärkiä, jotka rikkovat tarpeettomasti maalitaulua.

Historiallinen asu on suositeltava, mutta ei pakollinen.

Kaarle Knuutinpojat

Jousiammuntakilapailun järjestää Kaarle Knuutinpojan Jousiampujat r.y. Kysessä on historialliseen ja muinaiseen jousiammuntaan erikoistunut turkulainen seura.